Kopwerk slaat de handen in een met Kappio en Parlan voor Inclusief Kindcentrum De Fontein in Den Helder

Gepubliceerd op:
28
March
2024

In een stap naar een geïntegreerde benadering van onderwijs, kinderopvang en specialistische zorg, hebben Stichting Kopwerk, Kappio, en Parlan hun krachten gebundeld in een samenwerkingsovereenkomst, die op 21 maart 2024 officieel werd getekend. Deze samenwerking legt het fundament voor Inclusief Kindcentrum (IKC) De Fontein in Den Helder, een initiatief dat een naadloze en inclusieve leer- en ontwikkelomgeving biedt aan kinderen van 0 tot 13 jaar.

IKC De Fontein staat voor een vernieuwende aanpak waarbij onderwijs, kinderopvang en specialistische zorg onder één dak worden gebracht om een evenwichtige en inclusieve benadering van kindontwikkeling te waarborgen. Dit kindcentrum biedt een ononderbroken ontwikkelingspad voor alle kinderen. Bijzondere aandacht gaat naar de kinderen met speciale onderwijsbehoeften. Dit versterkt de visie op gelijke kansen voor elk kind.

"Deze samenwerking tussen Kopwerk, Kappio, en Parlan vertegenwoordigt een gemeenschappelijke inzet voor de toekomst van onze kinderen in Den Helder," verklaart Dhr. Van Meerveld, bestuurder a.i. van Stichting Kopwerk. "Samen bouwen we aan een fundament waarop elk kind kan groeien en bloeien, gesteund door de beste onderwijs- en zorgfaciliteiten."

Mevr. Hendriks, directeur-bestuurder van Kappio, benadrukt de synergie tussen de partners: "Door onze expertise en middelen te combineren, creëren we een rijke leeromgeving die elk kind de kans biedt om zijn of haar potentieel volledig te realiseren. IKC De Fontein staat symbool voor onze gedeelde toewijding aan een inclusieve en ondersteunende gemeenschap."

De overeenkomst markeert een belangrijke mijlpaal in de missie om inclusief onderwijs en zorg toegankelijk te maken voor iedereen. "Door samen te werken aan dit ambitieuze project, laten we zien dat inclusiviteit en kwaliteit hand in hand gaan," zegt Mevr. Van der Poel, directeur bij Parlan. "IKC De Fontein wordt een plek waar elk kind wordt gezien en de ondersteuning krijgt die het nodig heeft om succesvol te zijn."

IKC De Fontein, gelegen aan de IJsselmeerstraat in Den Helder, verwelkomt kinderen en ouders om deel uit te maken van deze innovatieve onderwijs- en zorggemeenschap. Voor meer informatie over de inschrijving en de aangeboden programma's kunt u contact opnemen via fontein-denhelder@kopwerk.nl .

VacaturesScholen

“ Ik werk natuurlijk op één school, maar het is fijn dat ik ook collega's ontmoet op andere scholen. De informatie die ik kreeg was ook erg nuttig! Tof om zo Kopwerk te leren kennen.”

Nieuws

Basisschool De Bruinvis uit Oudeschild op Texel is door de onderwijsinspectie beoordeeld met een voldoende tot goed. De inspectie vond dat het team de slogan 'Samen maken wij er een fijne school van' echt waarmaakt

Lees meer

Montessorischool de Wegwijzer in Enkhuizen heeft dit jaar een voldoende gekregen van de inspectie. Een mooie vooruitgang na het oordeel van het jaar daarvoor.

Lees meer

De Koningin Julianaschool in Den Helder heeft onlangs een zeer positieve beoordeling ontvangen van de onderwijsinspectie. De inspecteurs prezen de school op verschillende belangrijke gebieden, waaronder visie, ambitie, en kwaliteitscultuur.

Lees meer

De oplevering is een feit, maar het gebouw is nog niet af. We beginnen nu aan de inrichting. De komende tijd wordt er flink gewerkt zodat we voor de zomervakantie klaar zijn voor de verhuizing.

Lees meer

Samenwerking tussen Stichting Kopwerk, Kappio en Parlan vormt fundament voor Inclusief Kindcentrum De Fontein in Den Helder.

Lees meer

Voor Kopwerkers starten we met een programma 'Jij in balans'. Coaching en workshops draaien om jouw balans, werkgeluk en gezondheid.

Lees meer

Vijf collega's zijn in maart afgestudeerd aan de iPabo in ad PEP (ad Pedagogisch Educatief Professional).

Lees meer

Leerlingen Streekschool de Regenboog leren verslaggeven bij Noordkop Centraal.

Lees meer

Basisschool de Schoter Duijn heeft een nieuw schoolplein: de Schoter Tuijn!

Lees meer

Stap voor stap komen we dichter bij een campus waar onderwijs, kinderopvang, het bedrijfsleven, de overheid, sport en recreatie nauw met elkaar samenwerken.

Lees meer

Op 1 februari openen wij ons groene plein; Schoter Tuijn, een groene tuin waar gespeeld, geleerd en ontdekt gaat worden.

Lees meer

Campus de Terp, een centrale plek waar je samen kunt leren, sporten en recreëren in Wieringermeer.

Lees meer

Startersdag 2023 was een succes! Iedereen leert elkaar persoonlijk en professioneel kennen.

Lees meer

CVO / De Fontein Texel bestaat dit jaar 100 jaar! Dat moet natuurlijk gevierd worden.

Lees meer