Kindcentrum De Terp is opgeleverd!

Gepubliceerd op:
7
May
2024

De oplevering is een feit, maar het gebouw is nog niet af. We beginnen nu aan de inrichting. De komende tijd wordt er flink gewerkt zodat we voor de zomervakantie klaar zijn voor de verhuizing. De officiële opening van Kindcentrum De Terp zal tegelijk zijn met het begin van het nieuwe schooljaar.

7 mei 2024 is een belangrijke mijlpaal bereikt voor Kindcentrum De Terp: we mochten tekenen voor de oplevering! Collega Jorg van huisvesting vertegenwoordigde Stichting Kopwerk. Hoewel de structuur nu staat, is het gebouw nog niet gereed. We starten nu vol enthousiasme aan de volgende fase: de inrichting van het gebouw.

In de komende weken wordt er intensief gewerkt aan de binnenkant van het gebouw om alles op tijd klaar te hebben voor de grote verhuizing, gepland voor de zomervakantie.

De officiële opening van het Kindcentrum staat gepland voor de start van het nieuwe schooljaar. Deze samenloop benadrukt de nieuwe start en de frisse mogelijkheden die Kindcentrum De Terp zal bieden aan de gemeenschap. Drie scholen uit de omgeving en Kinderopvang Kappio sluiten namelijk de handen in één: Don Bosco (Stichting Sarkon) Het Baken (Kopwerk) en de Triangel (Stichting Surplus).

Freek Steeman, bovenschool schoolleider bij Kopwerk (betrokken bij Het Baken) vertelt hierover: “Naast het project met Engels werken we ook op andere terreinen al samen. Zo beschikt Wiringherlant over het Duurzaamheidslab: een bijzonder fraai ingericht lokaal waar onderwijs van 10 tot 14 jaar centraal staat. De leerlingen van de basisscholen volgen hier met enige regelmaat lessen. Denk hierbij aan technologie en lessen met het thema duurzaamheid. Aansluitend op hierop, komt er in het kindcentrum een technieklokaal en ook op de leerpleinen is er voldoende ruimte voor technologieonderwijs.”

Meer weten over Kindcentrum De Terp? Bekijk https://campusdeterp.nl/ of houd onze LinkedIn in de gaten.

VacaturesScholen

“ Ik werk natuurlijk op één school, maar het is fijn dat ik ook collega's ontmoet op andere scholen. De informatie die ik kreeg was ook erg nuttig! Tof om zo Kopwerk te leren kennen.”

Nieuws

De Koningin Julianaschool in Den Helder heeft onlangs een zeer positieve beoordeling ontvangen van de onderwijsinspectie. De inspecteurs prezen de school op verschillende belangrijke gebieden, waaronder visie, ambitie, en kwaliteitscultuur.

Lees meer

De oplevering is een feit, maar het gebouw is nog niet af. We beginnen nu aan de inrichting. De komende tijd wordt er flink gewerkt zodat we voor de zomervakantie klaar zijn voor de verhuizing.

Lees meer

Samenwerking tussen Stichting Kopwerk, Kappio en Parlan vormt fundament voor Inclusief Kindcentrum De Fontein in Den Helder.

Lees meer

Voor Kopwerkers starten we met een programma 'Jij in balans'. Coaching en workshops draaien om jouw balans, werkgeluk en gezondheid.

Lees meer

Vijf collega's zijn in maart afgestudeerd aan de iPabo in ad PEP (ad Pedagogisch Educatief Professional).

Lees meer

Leerlingen Streekschool de Regenboog leren verslaggeven bij Noordkop Centraal.

Lees meer

Basisschool de Schoter Duijn heeft een nieuw schoolplein: de Schoter Tuijn!

Lees meer

Stap voor stap komen we dichter bij een campus waar onderwijs, kinderopvang, het bedrijfsleven, de overheid, sport en recreatie nauw met elkaar samenwerken.

Lees meer

Op 1 februari openen wij ons groene plein; Schoter Tuijn, een groene tuin waar gespeeld, geleerd en ontdekt gaat worden.

Lees meer

Campus de Terp, een centrale plek waar je samen kunt leren, sporten en recreëren in Wieringermeer.

Lees meer

Startersdag 2023 was een succes! Iedereen leert elkaar persoonlijk en professioneel kennen.

Lees meer

CVO / De Fontein Texel bestaat dit jaar 100 jaar! Dat moet natuurlijk gevierd worden.

Lees meer