Koningin Julianaschool ontvangt zeer positieve beoordeling van onderwijsinspectie

Gepubliceerd op:
28
May
2024

De Koningin Julianaschool in Den Helder heeft onlangs een zeer positieve beoordeling ontvangen van de onderwijsinspectie. Deze erkenning bevestigt de hoge kwaliteit van onderwijs en de inclusieve omgeving die de school biedt. De inspecteurs prezen de school op verschillende belangrijke gebieden, waaronder visie, ambitie, en kwaliteitscultuur. Deze resultaten benadrukken de toewijding van het team en inclusiviteit in het onderwijs op de Koningin Julianaschool.

Uitstekende scores op belangrijke onderwijsgebieden

De Koningin Julianaschool behaalde de beoordeling 'goed' op de onderdelen visie, ambitie en doel, en kwaliteitscultuur. Volgens de inspectie heeft de school een breed gedragen visie en ambitie die naadloos aansluit bij de behoeften van de leerlingen. "Op de Julianaschool is anders zijn vanzelfsprekend”, aldus de inspectie, “Er heerst een stimulerend leerklimaat met een doelgericht aanbod voor taal en rekenen. De school zorgt voor een ononderbroken ontwikkeling van iedere leerling, waarbij de aanpak goed aansluit bij de visie van Stichting Kopwerk.” Verder werkt het gehele team dagelijks samen aan kwaliteit, zowel op school- als individueel niveau.

Gedetailleerd bezoek van de inspectie

De inspecteurs arriveerden voor 8 uur op de Koningin Julianaschool en startten de dag met een ontmoeting met het team. Vervolgens bezochten zij acht klassen en voerden intensieve gesprekken over diverse onderwerpen zoals leerlingenzorg, basisvaardigheden, schoolklimaat, veiligheid, burgerschap, resultaten en leskwaliteit. Ook bekeken zij documenten over leerlingenzorg, basisvaardigheden, taal, rekenen en burgerschap. De inspecteurs hadden gesprekken met leerlingen uit de bovenbouw, ouders en teamleden. Aan het einde van de dag vond een terugkoppelingsgesprek plaats waarbij de inspecteurs hun vele complimenten en het positieve eindoordeel deelden met het team van de school en een vertegenwoordiging van het bestuur van Stichting Kopwerk.

"Wij zijn super blij met het oordeel en meer dan trots op wat ons team iedere dag neerzet op de Koningin Julianaschool. De inspectie gaf aan dat wat voor ons heel gewoon is op het gebied van inclusief onderwijs en kwaliteitszorg, eigenlijk heel bijzonder is! Dat compliment is toch echt de kroon op ons werk. Een bezoek van de onderwijsinspectie is een mooi meetmoment voor de school, maar blijft natuurlijk ook super spannend. Om de dag dan zo af te kunnen sluiten, was fantastisch. Dit bezoek was een bevestiging dat de weg die we als team bewandelen de juiste is. We gaan hier dan ook gewoon weer vol enthousiasme mee verder." - Tjitske Sabelis, schoolleider van de Koningin Julianaschool.

De Koningin Julianaschool zet haar succesvolle weg voort en blijft zich inzetten voor een kwalitatief hoogwaardige en inclusieve leeromgeving voor al haar leerlingen.

VacaturesScholen

“ Ik werk natuurlijk op één school, maar het is fijn dat ik ook collega's ontmoet op andere scholen. De informatie die ik kreeg was ook erg nuttig! Tof om zo Kopwerk te leren kennen.”

Nieuws

Montessorischool de Wegwijzer in Enkhuizen heeft dit jaar een voldoende gekregen van de inspectie. Een mooie vooruitgang na het oordeel van het jaar daarvoor.

Lees meer

De Koningin Julianaschool in Den Helder heeft onlangs een zeer positieve beoordeling ontvangen van de onderwijsinspectie. De inspecteurs prezen de school op verschillende belangrijke gebieden, waaronder visie, ambitie, en kwaliteitscultuur.

Lees meer

De oplevering is een feit, maar het gebouw is nog niet af. We beginnen nu aan de inrichting. De komende tijd wordt er flink gewerkt zodat we voor de zomervakantie klaar zijn voor de verhuizing.

Lees meer

Samenwerking tussen Stichting Kopwerk, Kappio en Parlan vormt fundament voor Inclusief Kindcentrum De Fontein in Den Helder.

Lees meer

Voor Kopwerkers starten we met een programma 'Jij in balans'. Coaching en workshops draaien om jouw balans, werkgeluk en gezondheid.

Lees meer

Vijf collega's zijn in maart afgestudeerd aan de iPabo in ad PEP (ad Pedagogisch Educatief Professional).

Lees meer

Leerlingen Streekschool de Regenboog leren verslaggeven bij Noordkop Centraal.

Lees meer

Basisschool de Schoter Duijn heeft een nieuw schoolplein: de Schoter Tuijn!

Lees meer

Stap voor stap komen we dichter bij een campus waar onderwijs, kinderopvang, het bedrijfsleven, de overheid, sport en recreatie nauw met elkaar samenwerken.

Lees meer

Op 1 februari openen wij ons groene plein; Schoter Tuijn, een groene tuin waar gespeeld, geleerd en ontdekt gaat worden.

Lees meer

Campus de Terp, een centrale plek waar je samen kunt leren, sporten en recreëren in Wieringermeer.

Lees meer

Startersdag 2023 was een succes! Iedereen leert elkaar persoonlijk en professioneel kennen.

Lees meer

CVO / De Fontein Texel bestaat dit jaar 100 jaar! Dat moet natuurlijk gevierd worden.

Lees meer