Het bestuur van Stichting Kopwerk en het bestuur van Stichting Surplus hebben gezamenlijk besloten om het proces te stoppen van het samenvoegen van de protestants christelijke basisschool De Ark en de dislocatie Groeneweg van de openbare Julianaschool in Schagen. Dit besluit is genomen op basis van het advies van de procesbegeleider. De reden voor het stopzetten van het proces is dat de afgelopen weken is gebleken dat er onvoldoende basis is om het beoogde proces in deze vorm door te zetten.

Een gevolg hiervan is dat de dislocatie Groeneweg van de Julianaschool per 1 augustus 2018 zal worden opgeheven omdat het aantal leerlingen helaas te laag is om groepen te vormen met een goed pedagogisch klimaat en een volwaardig team van leerkrachten. Met de ouders van de desbetreffende leerlingen worden individuele gesprekken gevoerd over de schoolkeuze voor volgend schooljaar.

Het proces om te komen tot een kindcentrum van De Ark en Kappio kinderopvang gaat wel door.

De persvoorlichter in deze is procesbegeleider Ben Mooibroek. Voor meer informatie kunt u hem bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..