I-coach ontwikkelt escaperoom mediawijsheid

Gepubliceerd op:
30
March
2023

Leuk nieuws vanuit de I-coaches! Nienke de Groot heeft een escaperoom mediawijsheid ontwikkeld. Deze escaperoom is uitdagend, leuk en educatief en is geschikt voor bovenbouwgroepen.

“De escaperoom bestaat uit 12 verschillende puzzels die digitale vaardigheden testen en verbeteren. Door deze puzzels op te lossen, kun je sleutels verzamelen die je nodig hebt om een bom te stoppen. Het is aan jouen je team om alle puzzels op te lossen en de sleutels te verzamelen voordat het te laat is!”

Inhoudelijk is de escaperoom gericht op verschillende digitale vaardigheden, mediawijsheid en veilig internetgebruik. Zo kunnenspelers bijvoorbeeld leren hoe ze hun privacy kunnen beschermen op sociale media en hoe ze veilige wachtwoorden kunnen maken. Door deze escaperoom te spelen, kunnen spelers hun digitale vaardigheden en mediawijsheid verbeteren opeen leuke en uitdagende manier.

Het is de bedoeling dat alle Kopwerkscholen een exemplaar van dit spel krijgen. De I-coaches zullen de escaperoom dan eerst met de teams spelen, zodat leerkrachten hem daarna in hun groep kunnen (laten) spelen.

 

(Dit nieuwsbericht is gegenereerd mbv ChatGPT; dit gaat ons kansen bieden!)

VacaturesScholen

“ Ik werk natuurlijk op één school, maar het is fijn dat ik ook collega's ontmoet op andere scholen. De informatie die ik kreeg was ook erg nuttig! Tof om zo Kopwerk te leren kennen.”

Nieuws

Startersdag 2023 was een succes! Iedereen leert elkaar persoonlijk en professioneel kennen.

Lees meer

CVO / De Fontein Texel bestaat dit jaar 100 jaar! Dat moet natuurlijk gevierd worden.

Lees meer

Stefan, leerling uit groep 7/8 in Enkhuizen droomt van een baan in de politiek en heeft een grote wens...

Lees meer

Deze escaperoom is uitdagend, leuk en educatief en is geschikt voor bovenbouwgroepen.

Lees meer